غو‌ل‌های داروسازی خود را برای بدترین سناریوی ممکن پس از اجرایی شدن خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا آماده کرده اند

داروسازان قربانی بریگزیت می شوند

21 شهريور 1397 ساعت 11:14


 سالم خبر: خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (بریگزیت) یکی از مهمترین مسایل اقتصادی سال‌های اخیر بوده است. اگرچه هنوز بریتانیا نتوانسته است سازوکار این خروج را نهایی کند و به توافقی جامع در مورد نحوه همکاری با کشورهای اروپایی پس از خروج رسمی از این اتحادیه برسد اما شرکتهای  مختلف فعال در بازار بریتانیا به تدریج در حال تجربه اثرات منفی این بحران هستند.
 
به گزارش سالم خبر شرکت داروسازی فایزر، شرکت بزرگ داروسازی امریکایی است اعلام کرده است: هزینه های این شرکت به دلیل خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا و محدود شدن روابط مالی اش با این منطقه افزایش یافته است. فایزر هزینه تحمیل شده به این شرکت را بالغ بر ۱۰۰ میلیون دلار اعلام کرد.
 
نشریه فورچون با اشاره به این مطلب که فایزر سالانه ۵۳ میلیارد دلار درآمد دارد و دو درصد از این درآمد  از کشور بریتانیا تامین می‌شود، نوشت: پس از اینکه طرح خروج از بریتانیا تصویب شد در مرزهای بریتانیا و اروپا نظارت های بیشتری روی محصولات انجام می شود و سرعت انتقال کالاها و حتی  انسانها کند شده است. از سوی دیگر پروسه ارزیابی محصولات پزشکی و دارویی که از بریتانیا به کشورهای اروپایی می رود  نیز تغییر کرده است و این تغییرات موجب شده است تا محصولات مدت بیشتری در مرز بماند و  شرکت فایزر زمان بسیاری را در انتقال محصولاتش از محل تولید به بازار مصرف از دست بدهد.
 
از سوی دیگر کشورهایی که داروهای مورد نیاز خود را از بریتانیا وارد می کردند هم در نتیجه بریگزیت با بحران تامین دارو روبرو خواهند شد.
 
سیاست؛ عامل اثرگذار برعملکرد داروسازان
 
شرکت فایزر همچنین به نشریه فورچون گفته است: ما تلاش می کنیم تمام ملزومات قانونی  اتحادیه اروپا را برای محصولات خود رعایت کنیم تا بتوانیم محصولات خود را ساده تر وارد بازار اروپا کنیم اما واقعیت این است که مشکل اصلی ما تحولات سیاسی اخیر است نه عملکرد صنعتی شرکت.
 
بریگزیت نه تنها برای فایزر بلکه برای شمار زیادی از شرکتهای داروسازی دیگر هم مشکلات زیادی ایجاد کرده است. شرکتهای کلاکسواسمیت کلاین و شرکت آسترا زنکا  و شرکت امریکایی مرک نیز اعلام کرده اند که خود را برای بدترین سناریوی ممکن پس از اجرایی شدن بریگزیت آماده کرده اند. این شرکتها صدها میلیون پوند ضرر برای این تحول سیاسی پیش بینی کرده اند، پولی که به گفته مدیر بخش  تولید مرک در بریتانیا می توانست برای تولید محصولات دارویی جدید و فعالیتهای مطالعاتی  سرمایه گذاری شود.
 
آماده باش داروسازان در بریتانیا
 
به گزارش نشریه پزشکی بریتانیا، ،وزارت بهداشت و حمایتهای اجتماعی از داروسازان فعال در این کشور خواسته است که برای شش هفته داروی مورد نیاز کشور را در انبارها داشته باشند زیرا احتمال دارد بعد از بریگزیت  در انتقال دارو و مواد اولیه دارو به بریتانیا تاخیر ایجاد شود.برخی از شرکتهای داروسازی از قبیل آسترازنکا اعلام کردند که از آنها خواسته شده است داروهای مورد نیاز برای سه ماه را در انبارها داشته باشند اما مقامات این شرکت از نا توانی در تولید و انبار کردن داروهای مورد استفاده در درمان سرطان خبر دادند. شرکت آسترا زنکا در نامه ای رسمی به وزارت بهداشت بریتانیا اعلام کرد از انجا که تجهیزات تولیدی این شرکت با حداکثر توان کارمی کند و انبارها برای ذخیره سازی دارو ظرفیت کافی ندارد ، امکان تولید بیشتر برای این شرکت نیست . از سوی دیگر ایزوتوپ های مورد نیاز برای  تولید داروهای مورد استفاده در درمان سرطان در این کشور وجود ندارد که موضوعی نگران کننده است.
 
داروهای مورد استفاده در درمان سرطان که توسط آسترازنکا تولید می شود  سالانه توسط یک میلیون  بیمار بریتانیایی استفاده می شود.
 
به نظر می رسد بحران خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا که تا کنون به عنوان بحرانی سیاسی در منطقه ارزیابی می شد، ابعاد اقتصادی و حتی سلامتی گسترده ای پیدا کرده است و این موضوعی است که  موجب نگرانی مقامات بریتانیا و دیگر کشورهای وارد کننده دارو از شرکتهای فعال در بریتانیا شده است.
 


کد مطلب: 2222

آدرس مطلب :
https://www.saalemnews.com/news/2222/داروسازان-قربانی-بریگزیت-می-شوند

سالم خبر
  https://www.saalemnews.com