سالم خبر: نخستین جشنواره ملی تجارب موفق بیمارستانی در مدیریت منابع و مصارف صبح امروز با حضور علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، دکتر هاشمی وزیر بهداشت و درمان و روسای بیمارستان های سراسر کشور در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.
به گزارش سالم خبر رییس مجلس شورای اسلامی در نخستین جشنواره ملی تجارب موفق بیمارستانی در مدیریت منابع و مصارف که با حضور وزیر و مسئولان وزارت بهداشت در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد با بیان این مطلب افزود: اگر فقط بنشینیم و دردها را بگوییم، ممکن است در روحیه افراد تأثیر منفی بگذارد؛ درحالیکه امروز بسترهای خوبی در کشور داریم و اقتضا شرایط امروز این است که مقررات دست و پاگیر را برداریم و حوزههای مردمی و خصوصی را فعال کنیم.
وی ادامه داد: پس از انقلاب اسلامی، در بخش بیمارستانهای دولتی و خصوصی تجربیات خوبی به دست آمده و طرح تحول سلامت نیز در این دولت اجرا شد که طبق نظرسنجیها، مردم نمره خوبی به آن دادهاند؛ مردم از دو بخش امنیت و سلامت بیش از سایر بخشها راضی هستند و نمره خوبی به آنها میدهند.
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: نقطه ثقل بودجه ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی کشور در بخشهایی مانند سلامت، آموزش و پرورش و امثال اینها هزینه میشود؛ لذا باید وارد ابتکاراتی برای اداره وضع موجود در سال جاری و سال بعد شویم.
لاریجانی با اشاره به پیشنهاد رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس برای تشکیل نشست مشترک با وزارت بهداشت، گمرک، سازمان تأمین اجتماعی و دیگر نهادهای مرتبط برای حل مشکل تجهیزات پزشکی افزود: در روزهای آینده این جلسه را میگذاریم و هماندیشی میکنیم.
رییس مجلس در ادامه گفت: قبل از انقلاب وضعیت سامانیافتهای از جهت تعداد پزشکان و دسترسی به خدمات نداشتیم اما تفکر انقلابی باعث شد تا نیروهای پزشکی ما نشستند و کار را سامان دادند؛ به طوری که خدمات بهداشتی و درمانی در مناطق دوردست کشور نیز در دسترس عموم قرار گرفت.
وی افزود: در دوران دفاعمقدس هم بخش پزشکی کشور مسئولیتشناسانه عمل کرد و با درک شرایط سخت آن روز، خدمات خود را با احساس مسئولیت ارائه کرد.
رییس مجلس شورای اسلامی بر شرایط سخت امروز در کشور تاکید کرد و بیان داشت: امروز هم شرایط سختی داریم و باید احساس مسئولیت کنیم. جمهوری اسلامی یک حرف بلندپروازانهای در این زمینه نمیزند که قابل فهم نباشد؛ جمهوری اسلامی یک مسیر پیشرفت را در فناوری پیش گرفت که یک بخش آن هستهای بوده است.
وی گفت: برای آنکه دشمن خلع سلاح شود، بارها اعلام شد که به سمت سلاح نمیرویم و رهبری معظم انقلاب نیز فتوا صادر کردند که ما سلاح اتمی را مشروع نمیدانیم؛ بخشهای مختلف اطلاعات ما نیز در اختیار آژانس قرار گرفت.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اگر کشورها تابع آژانس بینالمللی انرژی اتمی باشند، در این زمینه آزادی عمل دارند اما آنها خواهان توافق سیاسی با ایران فراتر از مقررات آژانس شدند که ایران هم درخواست آنها را پذیرفت.
لاریجانی با بیان اینکه زحمات زیادی در این دولت کشیده شد تا به یک توافق برسیم، عنوان کرد: هر توافقی یک مشکلاتی دارد و اینطور نیست که به همه خواستهها برسیم؛ این مذاکرات نشان داد که جمهوری اسلامی یک مسیر عقلایی را طی میکند که هم دانش هستهای را داشته باشد و هم مردم تحت فشار قرار نگیرند، اما موجوداتی اخیراً در آمریکا بر سر کار آمدهاند که مشکل ایجاد میکنند.
وی با اشاره به مذاکرات ایران با اروپاییها در خصوص آینده برجام گفت: در اینکه اروپاییها بتوانند درست تصمیم بگیرند یا نه، تردید وجود داشت اما با توجه به اینکه سه رهبر اروپایی تماس گرفتند و خواهان مذاکره شدند، جمهوری اسلامی تصمیم گرفت زمانی را برای مذاکره با اروپاییها تعیین کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: استدلال جمهوری اسلامی این بود که تا جایی که ممکن است در صیانت از موضوع هستهای، فشار کمتری به مردم وارد شود اما در اینکه اینها (اروپاییها) بتوانند حرفهایی را که زدهاند، عملی کنند، تردید وجود دارد.
لاریجانی افزود: آنها دورنمای خوبی ارائه کردهاند اما معلوم نیست در عمل چه کنند، لذا خودمان باید سازوکارهای جدید برای اداره کشور در نظر بگیریم.
هزینه های بستری به کمتر از 39 درصد کاهش یافته است
وزیر بهداشت و درمان کشور اعلام کرد: طرح تحول سلامت در راستای کاهش هزینه های مردم اجرا شد که در طول اجرای آن هزینه های بستری از رقم بالای 60 درصد برای مردم از جیبشان به کمتر از 39 درصد کاهش یافته است.
بازسازی دو میلیون و 700 هزار مترمربع بیمارستان بازسازی، افزایش 20 هزار تخت بیمارستانی و تعویض 50 هزار تخت قدیمی بیمارستان ها از دستاوردهای طرح تحول سلامت است و همچنین 57 هزار قلم تجهیزات پزشکی به بیمارستان ها در نقاط محروم اضافه شد که این امر نشان از افزایش دسترسی در سراسر کشور است.
وی زایمان طبیعی رایگان را از دیگر دستاوردهای طرح تحول سلامت دانست و بیان داشت: دو هزار اتاق ویژه زایمان طبیعی به همراه 15 هزار پزشک متخصص به سراسر کشور توزیع شده که این مسئله به معنای دسترسی مردم به عدالت سلامت است.
وزیر بهداشت با بیان اینکه کنترل هزینه ها از ابتدای امسال اتفاق افتاده است، گفت: از هزینه های غیر ضروری در بیمارستان ها پرهیز شد ولی نه به معنای کاهش خدمات. بلکه 252 راهنمای بالینی به همراه پزشک خانواده و نظام ارجاع در برخی نقاط کشور مستقر شده است.
وی ادامه داد: حدود 2 میلیون نفر دفترچه مشترک با اعتبار درنظر گرفته شده برای خدمات دریافت کرده اند.
هاشمی گفت: ما در حال کنترل هزینه ها هستیم.در حالیکه با توجه به موضوع تحریم موضوع دارو و ملزومات پزشکی داروهای واگیردار و غیر واگیردار را جدی می گیریم.
وزیر بهداشت افزود: با حمایت مجلس هزبنه ها باید طوری کنترل شود تا مردم با کمبود ناشی از تحریم دچار آسیب نشوند.
هاشمی بیان داشت: مطالبات مراکز درمانی از بیمه ها بالا است و مشکل نقدینگی داریم که در صورت ادامه این وضعیت مجبور به کوچک کردن بسته های خدمات هستیم.
وی گفت: روسای بیمارستان ها مشکل نقدینگی دارند و هنوز پول خدماتی که ارائه کردند را دریافت نکردند.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه مجلس قیمت گذاری خدمات پزشکی را به دولت واگذار کرده است، تصریح کرد: چون دولت خریدار است هیچ وقت قیمت واقعی را اعلان نمی کند که این مسئله موحب ورشکستگی مراکز درمانی می شود.
هاشمی در اختیار داشتن دولت در خرید خدمات را یکی از دلایل عدم رشد بخش خصوصی دانست و گفت: اگر با این تغییرات ارز به داد بخش خصوصی نرسیم بخش خصوصی در حوزه خدمات بهداشت و درمان نابود می شود.
طرح تحول سلامت از دستاوردهای موفق دولت یازدهم است
حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت مجلس در ادامه گفت: طرح تحول سلامت برای مردم بدون هیچ گونه هزینه اضافی و دریافت خدمات قابل ملموس بوده است و با توجه به اینکه تیم اقتصادی کشور در طرح تحول سلامت وارد مشکلات می شود، یکسری محدودیت هایی به وجود آمده است.
وی در خصوص تجهیزات پزشکی گفت: در صورتیکه تجهیزات پزشکی با ارز آزاد وارد شود هزینه های مردم افزایش می یابد به طوریکه به طور مثال خرید دستگاه MRI با ترخیص دلار 10 هزارتومانی هزینه ها افزایش پیدا می کند و بخش خصوص دچار مشکل می شود.
رییس کمیسیون بهداشت مجلس درباره سیستم ارجاع بیان داشت: دغدغه سیستم ارجاع کاهش یافته و این سیستم نزدیکترین راه عدالت در سلامت است. ما باید سیستم ارجاع را اجرا کنیم چون که راه فرار دیگری وجود ندارد.
وی با بیان اینکه از داروهای فارماکوپه نباید استفاده کرد و در اختیار پزشکان قرار بگیرد، گفت: خوشبختانه مشکلات دارویی مردم را بیش از گذشته آگاه شدیم و همچنین جامعه پزشکی در اوضاع اقتصادی نابسامان کشور هیچ افزایش تعرفه ای نداشته است.
رییس کمیسیون بهداشت مجلس ادامه داد: اگر یک شرکت خارجی مدعی شود دارویی را در داخل تولید می کند و اثرگذاری آن بیشتر از تولید در خارج است استقبال می کنیم.
تداوم طرح تحول سلامت نیازمند مدیریت صحیح از منابع است
قاسم جان بابایی، رییس نخستین جشنواره ملی تجارب موفق بیمارستانی در ادامه نخستین جشنواره ملی تجارب موفق بیمارستانی اعلام کرد: طرح تحول سلامت به عنوان بزرگتربن دستاورد اجتماعی جهت پاسخ به نیازهای مردم و کاهش هزینه ها نیازمند صیانت و مدیریت صحیح منابع موجود است.
وی گفت: جهت تداوم طرح تحول سلامت باید از منابع و اجرای راهنماهای بالینی، استانداردهای خدمت و پزشک خانواده که بقای این طرح است باید به درستی مدیریت شود و از افراد و روسای با تجربه بیمارستان ها استفاده شود.
رییس نخستین جشنواره ملی تجارب موفق بیمارستانی افزود: مدیریت صحیح منابع در راستای طرح تحول سلامت به نیازهای مردم پاسخ می دهد و هزینه های آن ها را کاهش می دهد.
جان بابایی ادامه داد: روسای موفق بیمارستان ها از چند ماه گذشته تجارب موفق خود را در سامانه اعلام شده بارگذاری کردند ک در طی این مدت شاهد بارگذاری 1300 فرآیند تجارب بودیم.
در نخستین جشنواره ملی تجارب بیمارستانی از سه دانشگاه برتر علوم پزشکی و خدمات بهداشتی شیراز به ریاست دکتر علی بهادار، مشهد به ریاست محمدرضا دارابی و تبریز به ریاست دکتر سمی و همچنین از بیمارستان های نمونه دانشگاه امام رضا در مشهد به ریاست عبدالله بهرامی، ببمارستان شهید مدنی تبریز به ریاست دکتر حجت پورفتح، بیمارستان فتح کرمان به ریاست محمدرضا هاشمیان، بیمارستان نمازی شیراز به ریاست دکتر حسین زاده، بیمارستان کاشان به ریاست محمدرضا فاضل، بیمارستان امام خمینی(ره) اردبیل به ریاست دکتر خسروی، بیمارستان علی اصغر دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی ایران به ریاست الهام طلاچی و بیمارستان فیروزگر دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی ایران به ریاست دکتر زمانی در راستای تجارب موفق شان تقدیر شد.