وزیر بهداشت از فوت بیش از ۲۰۰۰ نفر به دلیل حوادث ناشی از کار خبر داد و گفت: ۴۰ درصد کارگاهها در کشور ایمنی لازم ندارند.
سید حسن هاشمی در اجلاس سالیانه جوامع ایمن که عصر امروز در مرکز همایشهای رازی برگزار شد، اظهار کرد: وقوع برخی حوادث مانند پلاسکو، حوادث ترافیکی و .. نمادی از ناکارآمدیهایی است که طی چندین دهه انباشته شده است و امروز باعث آسیب، مرگ و میر و معلولیتهای فراوانی در کشور میشود. باید باور کنیم همه این حوادث قابل پیشبینی است. سالیانه ۱۶ هزار نفر و روزانه ۴۴ نفر در جادهها به دلیل حوادث ترافیکی فوت میکنند. این رقم معادل تعداد مسافران یک هواپیما و بیش از حادثه سانچی است. روزانه ۹۰۰ نفر و سالیانه ۳۳۳ هزار نفر به دلیل این حوادث مصدوم و بعضی از آنها دچار معلولیتهای شدیدی میشوند. در کشور چندهزار نقطه حادثه خیز داریم که بیش از ۵۰ درصد آنها نقاط پرحادثهای هستند یعنی میدانیم کجا حادثه اتفاق میافتد اما در صدد برطرف کردن آن نیستیم.
وزیر بهداشت با بیان اینکه معادل هشت درصد تولید ناخالص ملی هزینه عوارض این حوادث میشود، اظهار کرد: حوادث سوختگی که بیشتر آنها در محیطهای کاری اتفاق میافتند سالیانه فوت ۳۰۰۰ نفر را به دنبال دارد. ۳۰ هزار نفر به دلیل این حوادث در سال بستری و ۱۵۰ هزار نفر معلول میشوند علاوه بر آن ۸۰ هزار مورد مسمومیت با مونوکسید کربن به صورت سالیانه اتفاق میافتد که ۸۰۰ نفر از این افراد فوت میکنند.
وی اضافه کرد: ۴۰ درصد کارگاهها ایمنی لازم را ندارند. بر اثر حوادث کار روزانه بالغ بر ۱۰۰ نفر معلول میشوند. قانون مقررات ملی ساختمان با عمر بیش از ۲۰ سال به ندرت در کشور اجرا میشود. ما حرفهای زیادی میزنیم اما در اجرا و نظارت نقش پررنگی نداریم. بیمارستانی که من کمتر از یک سال گذشته آن را در اسلام آباد غرب افتتاح کردم به دلیل زلزله فرو ریخت؛ در حالیکه خانههایی با قدمت بیش از ۵۰ سال خم به ابرو نیاوردند.
وزیر بهداشت با اشاره به مطلوب نبودن وضعیت کارگاههای ساختمانی در کشور اعلام کرد: روزانه سه نفر در این کارگاهها به دلیل حادثه فوت و دهها نفر مصدوم میشوند. مشکل ما زمانی پررنگتر میشود که با عاملان این حوادث برخورد نمیکنیم. از حوادثی مانند پلاسکو، زلزله و سانچی چند سالی که بگذرد فقط نتیجه آن برخورد نکردن با عاملان و اطلاع رسانی نادرست خواهد بود که بازار شایعات را داغ میکند.