کارشناس مسوول بیماری های قلب و عروق وزارت بهداشت در گفت و گو با سالم خبر:

فعالیت شبکه های بهداشتی در کشور موجب کنترل روماتیسم قلبی شده است

27 مرداد 1397 ساعت 15:01


سالم خبر: کارشناس مسوول بیماری های قلب و عروق وزارت بهداشت اعلام کرد: امروزه روماتیسم قلبی به دلیل ایجاد شبکه های بهداشتی به عنوان خانه های بهداشت که از روستاها آغاز شد و به شهرها رسید، کنترل شده و قابل درمان است.

طاهره سماوات در گفت و گو با سالم خبر درباره روماتیسم قلبی گفت: علت اصلی این بیماری عفونت باکتریایی به نام استرپتوكوك ها است. این باکتری موجب یک اختلال التهابی و  گلودرد یا درصد معدودی موجب ایجاد بیماری تب مخملک می‌شود. روماتیسم قلبی به بافت‌های خود که  به‌وسیله باکتری‌ها عفونی شده‌اند حمله کرده و درد گلو به وجود آید. این واکنش التهاب وسیع در بدن را ایجاد می کند و پایه و اساس تب روماتیسمی را شکل می‌دهد.

وی افزود: روماتیسم قلبی مفاصل و قلب را درگیر می کند و بر دریچه میترال تاثیرگذار است. اما در کشور ما به دلیل ایجاد شبکه های بهداشتی در روستاها و شهرها این بیماری کنترل شده و کمتر به چشم می خورد. البته برای بیماریهای مادرزادی نیز از نظر ژنتیکی تمهیداتی آماده شده است که در آینده آنها را هم کمتر خواهیم داشت.

وی ادامه داد: تشدید روماتیسم قلبی موجب تنگی و نارسایی دریچه میترال و نارسایی عضله قلب،  سکته های مغزی، کم خونی، سیاهی پا و گاهی قطع پا می شود.

کارشناس مسوول بیماری های قلب و عروق وزارت بهداشت سن مبتلایان به روماتیسم قلبی را بالای 50 سال دانست و بیان داشت: بیمارانی که برای درمان به خانه های بهداشت مراجعه می‌کنند بیماری شان به دلیل حضور پزشکان مجرب و متخصص در این مراکز به خوبی تشخیص داده می شود و با پنی سیلین درمان می شوند.

سماوات به داروهای مصرفی بیماران مبتلا به روماتیسم قلبی اشاره کرد و افزود: داروهای ضد لخته همچون وارفارین، داروهای کلسیم و ادرارآور برای این بیماران تجویز می شود تا مایعی که در بدن جاری است کاهش  و بیمار بهبود یابد.

روماتیسم قلبی در میان خانم ها بیشتر است

وی فشار خون بالا ، چاقی ، دیابت ، اختلالات چربی خون ، تغذیه ی نامناسب، کم تحرکی، مصرف دخانیات و استرس های خانه و دغدغه های مالی  را از عوامل خطرساز روماتیسم قلبی دانست و افزود:  در کشور ما زنان دخانیات کمتر مصرف می کنند و امیدوار هستم که همان تعداد دو درصدی هم که استفاده می کنند هرچه زودتر ترک کنند.

علت روماتیسم قلبی در کودکان

کارشناس مسوول بیماری های قلب و عروق وزارت بهداشت به روماتیسم قلبی در کودکان اشاره کرد و گفت: از آنجا که روماتیسم قلبی بیماری است که ابتلا به آن عواقب بسیاری برای فرد دارد و می‌تواند مشکلاتی را برای سایر اعضای بدن ایجاد کند. این عارضه بیشتر در کودکان و نوجوانان مشاهد می‌شود به عبارتی افرادی که کمتر از ۱۴ سال سن دارند، بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند. البته این به معنای مصون بودن دیگر سنین از گرفتار شدن پمپ بدن از روماتیسم نیست.

سماوات ادامه داد: باید توجه داشته باشید که این امکان وجود دارد که قلب من و شما تا ۴۰ سالگی به بیماری روماتیسم مبتلا شود، اما در دهه اول و دوم زندگی این احتمال بیش از سایر سنین است.

بیماران مبتلا به روماتیسم قلبی نیازی به محدود کردن تحرک ندارند

وی با بیان اینکه افرادی که مبتلا به روماتیسم قلبی می‌شوند نیازی به محدود کردن تحرک خود ندارند، بیان داشت: بیمارانی که تحت عمل جراحی قرار نگرفته اند از انجام ورزش‌های غیرهوازی همچون وزنه برداری به طور حتم باید خودداری کنند. البته آن‌ها می‌توانند با توجه به شدت بیماری و نوع آن به دستور پزشک ورزش‌هایی همچون  پیاده روی، شنا حتی دویدن را در برنامه روزانه خود لحاظ کنند.

کارشناس مسول بیماری های قلب و عروق وزارت بهداشت افزود: پس از عمل جراحی نیز انجام ورزش‌های غیر هوازی یا به عبارتی استاتیک برای این افراد ممنوع است همچنین نباید ورزش‌هایی مانند بوکس، جودو یا کاراته را انجام دهند، چون این امکان وجود دارد که در اثر ضربه به قفسه سینه دچار خونریزی شوند و با توجه به این که درصورت استفاده از قرص وارفارین زمان انعقاد خون آن‌ها افزایش می‌یابد این بیماران دچار مشکل خواهند شد.

تغذیه سالم راهی برای مبارزه با بیماری های قلبی و روماتیسمی

سماوات ادامه داد: بیماران مبتلا به روماتیسم قلبی باید مصرف نمک را از خود دور کنند و مقدار پتاسیم را در سبد غذایی خانواده افزایش دهند.مصرف این مواد غذایی موجب می‌شود با ثبات شدن ریتم قلب خواهد شد. البته گوجه فرنگی، موز، لیمو شیرین، پرتقال نارنگی وپپسی کولا دارای این عنصر است.
 
 
 


کد مطلب: 1986

آدرس مطلب :
https://www.saalemnews.com/news/1986/فعالیت-شبکه-های-بهداشتی-کشور-موجب-کنترل-روماتیسم-قلبی-شده

سالم خبر
  https://www.saalemnews.com