سالمخبر: گزارش جدیدی از وضعیت کمبودهای دارویی در کشور قرار است این هفته از سوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ارائه شود.
پس از گزارش دی ماه این کمیسیون این دومین گزارش از وضعیت کمبود دارویی کشور طی چهار ماه گذشته است که در صحن علنی مجلس تقدیم خواهد شود.
یك توليدكننده دارو درباره آخرين وضعيت تامين دارو در كشور میگوید: برخی از داروخانهها به دليل كمبود نقدينگي ناشي از انباشت مطالباتشان از سازمانهاي بيمهگر و ناتواني در پرداخت بدهي شركتهاي پخش دارو به مرز ورشكستگي رسيدهاند و در سال جديد حتما اين وضعيت تشديد خواهد شد و با این شرایط پیشبینی میشود مردم برای دستیابی به دارو از این داروخانه به آن داروخانه سرگردان خواهند شد اگرچه در حال حاضر نیز با همین شرایط داروهايشان را تهيه مي كنند.
روزنامه اعتماد در گزارشی با اشاره به گزارش نخست گزارش کمیسیون بهداشت و درمان نوشت: وجود اجراي طرح «دارويار» از تير ماه سال ۱۴۰۱، كمبودهاي دارويي از زمان اجراي اين طرح به اوج رسيده علاوه بر اينكه در همين بازه زماني (تير ۱۴۰۱ تا دي ۱۴۰۲) افزايش بيرويه قيمت دارو رقم خورده كه اين اتفاق به افزايش پرداخت از جيب مردم منجر شده است.
در بخشي از اين گزارش اعلام شده بود : «بهرغم پوشش اولیه افزایش قیمتهای ناشي از اجرای طرح دارویار در عمده اقلام دارویي توسط بیمههای پایه، با گذشت ۱.۵ سال از آغاز طرح بهواسطه افزایشهای بعدی قیمت اقلام دارویي، آثار مورد انتظار اجرای طرح، کمرنگ و هزینههای تهیه دارو برای بیماران معادل ۱۰۷ درصد افزایش وزني داشته است. مطابق با ارزیابي های صورت گرفته و گزارشهای دریافتي از وزارت بهداشت، با گذشت بیش از ۱.۵ سال از آغاز اجرای طرح دارویار، ۶۴ درصد از داروهای بیمهای فعال، مشمول دریافت یارانه مابهالتفاوت ارزی شدهاند. به این ترتیب هم اکنون افزایش قیمت ناشي از مابهالتفاوت ارزی ۳۶ درصدی از داروهای بیمهای (معادل ۹۵۲ قلم دارو از ۲۶۵۴ قلم داروی بیمه شده) به جیب بیماران تحمیل شده است.»