سالمخبر:سیدابراهیم هاشمی، رئیس هیات مدیره انجمن پخش دارو و مکمل ایران در این باره به دنیای اقتصاد گفته است: اگر کشور بخواهد خود را در زمینه ذخیره استراتژیک دارو به شکل مناسب آماده کند، باید روی هم رفته حدود ۴ ماه در بخشهای تولید، توزیع و فروش در مورد هر قلم دارو ذخیره استراتژیک وجود داشته باشد. این در حالی است که در شرایط کنونی، چیزی به نام ذخیره استراتژیک دارو به این معنا که دولت برای آن برنامهریزی و اقدام کرده باشد وجود ندارد.
به گزارش سالمخبر، وی در این زمینه تصریح کرد: امروز با استفاده از سامانه تیتک بازخوانی موجودی کارخانه، مواد اولیه و پخشها به شکل مطلوبتر و بسیار سادهتر امکانپذیر است، اما از این آمار استفاده مطلوب انجام نمیشود و تنها زمانی به آن توجه میشود که گزارشهایی مبنی بر کمبود دارو ارسال میشود.
هاشمی در عین حال خاطرنشان کرد: البته باید توجه داشت که نقش سازمان غذا و دارو در مشکلات تامین ذخیره استراتژیک دارو بیش از ۳۰ درصد نیست؛ در حالی که بانک مرکزی و تخصیص ارز اولین و بزرگترین گلوگاه در این زمینه است.
رئیس هیات مدیره انجمن پخش دارو و مکمل ایران در پایان گفت: سه عامل تغییرات پیاپی در سطح مدیریت و ناآشنایی مدیران جدید با شرایط دارو، عدم تامین ارز مورد نیاز شرکتها و همچنین دستورالعملهای خلقالساعه و سلیقهای در مقاطع مختلف زمانی باعث ایجاد کمبود دارو در کشور میشوند وگرنه دلیلی ندارد که به عنوان مثال در مورد آنتیبیوتیک که تولید معمول آن در کشور بیش از نیاز بازار مصرف است، دچار کمبود شویم.
سیدحیدر محمدی، رییس سازمان غذا و دارو در حاشیهی همایش عدالت در نظام سلامت در دانشکده علوم پزشکی شهید بهشتی در جمع خبرنگاران خود معترف شد که در حال حاضر هیچگونه ذخیره استراتژیک دارویی در کشور وجود ندارند و درصدد فراهم آوردن مقدمات این ذخایر هستند.
ضمن آنکه وی تاکید کرد: ذخیره استراتژیک دارویی، آن هم برای حداقل شش ماه از ضروریات مورد نیاز کشور است.
سازمان غذا و دارو اگر چه با تاکید و مصوبات مجلس به ویژه در برنامه هفتم توسعه ملزم به ذخایر راهبردی دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی آن هم به میزان حداقل شش ماه شده است اما با شرایط پرنوسان وضعیت دارو در کشور و تشکیل ستادها و قرارگاههای مختلف برای حل مقطعی بحرانها آیا شرایط مطلوب یا بودجه مکفی برای فراهم آوردن ذخایر دارویی مهیا میشود؟