سالمخبر: نایب رئیس انجمن ماشینسازان دارویی، گفت: وجود تجهیزات و ماشین آلات به روز در روند تولید دارو در احجام بالا، بسیار مؤثر است.
محمد داوود معتمدی، نایب رئیس انجمن ماشینسازان دارویی:
حاشیه سود پایین داروهای غیربایوتک توان خرید تجهیزات پیشرفته را از تولیدکنندگان دارو گرفته است
24 تير 1402 ساعت 20:47
سالمخبر: نایب رئیس انجمن ماشینسازان دارویی، گفت: وجود تجهیزات و ماشین آلات به روز در روند تولید دارو در احجام بالا، بسیار مؤثر است.
سالمخبر: نایب رئیس انجمن ماشینسازان دارویی، گفت: وجود تجهیزات و ماشین آلات به روز در روند تولید دارو در احجام بالا، بسیار مؤثر است.
محمد داوود معتمدی، افزود: اگر قرار است بازار دارویی کشور از واردات خلاص شود، نیاز دارد که از تجهیزات پیشرفته در صنعت داروسازی استفاده کنیم.
وی به تولید داروهای بایوتک اشاره کرد و گفت: برای تولید این قبیل داروها که از فناوری پیشرفتهای نسبت به داروهای معمولی برخوردار است، میبایست از تجهیزات و ماشین آلات پیشرفته و روز دنیا استفاده کرد تا ریسک آلودگی دارو کاهش یاید.
وی به وجود سه نوع فیلتراسیون در مسیر تولید دارو اشاره کرد و افزود: فیلتر میکروبی، ویروسی و خالص سازی پروتئین، برای از بین بردن ویروس احتمالی در مواد اولیه تولید دارو استفاده میشود. در واقع، با استفاده از این تجهیزات پیشرفته، نسبت به غیرفعال سازی ویروس اقدام میشود.
نایب رئیس انجمن ماشین سازان دارویی، در پاسخ به این سوال که صنعت داروسازی کشور تا چه اندازه از تجهیزات و ماشین آلات روز دنیا استفاده میکنند، گفت: صنعت داروسازی بایوتک کشور، تقریباً از تجهیزات به روز در سطح بالا استفاده میکند، چون داروهای خاص و گران قیمت تولید میکنند.
وی افزود: در حوزه غیر بایوتک، تجهیزات سادهتری به کار گرفته میشود.
معتمدی در توضیح اینکه چرا شرکتهای دارویی غیر بایوتک از تجهیزات پیشرفته و به روز استفاده نمیکنند، گفت: یکی از دلایل آن، سود پایین داروهایی است که تولید میکنند و توان خرید تجهیزات پیشرفته را ندارند.
وی ادامه داد: اما، صنعت داروسازی بایوتک حتماً نیاز دارد از تجهیزات پیشرفته و روز دنیا استفاده کند تا ریسک آلودگی دارو را کاهش دهند.
معتمدی با عنوان این مطلب که حدود ۷۰ درصد صنعت بایوتک برای تولید دارو و کنترل کیفیت، از ماشین آلات پیشرفته استفاده میکند، گفت: در حال حاضر، وارد کننده تجهیزات مورد نیاز برای بسته بندی داروهای تزریقی هستیم و عدد بزرگی ارزبری دارد.
وی در همین زمینه به میزان ارزبری تجهیزات بسته بندی داروهای تزریقی اشاره کرد و افزود: حداقل بین ۷ تا ۱۰ میلیون یورو ارزبری دارد که اگر بتوانیم در داخل تولید کنیم، هزینه تولید آن به نصف میرسد.
معتمدی ادامه داد: در زمینه تجهیزات کنترل کیفی همچنان وابسته به واردات هستیم، زیرا یک سری تکنولوژیهای خاص دارد که در دست معدود شرکتهای بین المللی است.
نایب رئیس انجمن ماشین سازان دارویی، با اشاره به برگزاری پنجمین نمایشگاه فارمکس در تهران، گفت: این نمایشگاه توانسته با گردهمایی دست اندرکاران تولید مواد اولیه دارویی، شیمیایی و بسته بندی دارویی، نقش به سزایی در پیشرفت زنجیره صنعت داروسازی کشور ایفا کند. زیرا، تولید دارو بدون تأمین تجهیزات، ماشین آلات و…، امکان پذیر نیست./مهر
کد مطلب: 14861