پیام طبرسی، رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری:

تعداد مراجعان مبتلا به زگیل تناسلی افزایش یافته است، واکسن HPV باید هرچه زودتر وارد واکسیناسیون ملی شود

21 خرداد 1402 ساعت 16:16

سالم‌خبر: رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری خبر داد: اگرچه با عدم ثبت موارد ابتلا و آلودگی به ویروس HPV، آمار دقیقی وجود ندارد اما مراجعات متعددی که حاکی از تعداد بالای ابتلاء به بیماری زگیل تناسلی در کنار سایر بیماری‌های مقاربتی است، نشان می‌دهد فعالیت جنسی خارج از چارچوب خانواده و رفتارهای پرخطر جنسی وجود دارد و قابل انکار نیست.


سالم‌خبر: رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری خبر داد: اگرچه با عدم ثبت موارد ابتلا و آلودگی به ویروس HPV، آمار دقیقی وجود ندارد اما مراجعات متعددی که حاکی از تعداد بالای ابتلاء به بیماری زگیل تناسلی در کنار سایر بیماری‌های مقاربتی است، نشان می‌دهد فعالیت جنسی خارج از چارچوب خانواده و رفتارهای پرخطر جنسی وجود دارد و قابل انکار نیست.

وی ادامه داد: وقتی روابط به شکل تک همسری نباشد یا شریک جنسی اختصاصی وجود نداشته باشد، متأسفانه موارد آلودگی بیشتر خواهد بود و از فردی به افراد دیگر سرایت می‌کند، به همین خاطر شاهد شیوع روز افزون بیماری‌های مقاربتی، ایدز و زگیل تناسلی خواهیم بود.

طبرسی با اشاره به اینکه معضل کشور ما در این مسئله تقریباً همانند کل دنیا است ولی می‌توان با آموزش، تشخیص سریع‌تر و واکسیناسیون جلوی پیامدهای ناگوار بعدی را گرفت، افزود: واکسیناسیون ضد ویروس HPV خیلی مهم و ضروری است و یکی از موارد واکسیناسیون عمومی است که باید حتماً در کشورمان خیلی گسترده انجام شود.

وی گفت: به طور حتم این واکسیناسیون به ویژه در بانوان کشور می‌تواند از سرطان دهانه رحم که یکی از کشنده‌ترین سرطان‌ها در زنان است، جلوگیری کند. همچنین باید در کشور خیلی تلاش کنیم تا مانع بروز عوارض ناشی از ابتلاء به زگیل تناسلی که همان سرطان دستگاه تناسلی است؛ بشویم. چون در صورت آلودگی و ابتلاء و یا تشخیص دیر هنگام احتمال، موارد مرگ افزایش خواهد یافت.

طبرسی افزود: طبق اطلاعاتی که وجود دارد برخی از مردم به طور شخصی اقدام به تهیه واکسن ضد زگیل تناسلی می‌کنند ولی هنوز گسترده نیست.

رئیس بخش بیماری‌های عفونی بیمارستان مسیح دانشوری گفت: همه انواع و تیپ‌های مختلف ویروس زگیل تناسلی به خودی خود باعث سرطان در نواحی تناسلی نمی‌شود ولی ویروس‌های سرطان زای زگیل تناسلی که مهم‌ترین آنها نوع ۱۶ و ۱۸ است به وسیله واکسیناسیون قابل کنترل و پیشگیری خواهد بود.

وی با بیان اینکه طرح‌های مصوب واکسیناسیون کشوری نباید مغفول باقی بماند در پاسخ به این سوال که آیا باید واکسیناسیون علیه بیماری زگیل تناسلی به شکل کشوری و ملی انجام شود، گفت: واکسیناسیون علیه پنوموکوک و روتاویروس ها با وجود اینکه باید به طور کشوری انجام شود و حتی مصوب نیز شده است ولی به دلایل مختلف از جمله تأمین منابع مالی، هنوز در اولویت قرار نگرفته است؛ بی شک باید در این مسیر اولویت‌های سلامت مردم در کشور مد نظر قرار گیرد. واکسن این بیماری‌ها در برنامه کشوری وزارت بهداشت حتی قبل از دوران اپیدمی کرونا در دستور کار بوده و تصویب شده ولی متأسفانه تا کنون عملیاتی نشده است. این دو نوع واکسن نقش بسیار مهم و اثرگذاری در کاهش مراجعات پزشکی هم در کودکان و هم در بزرگسالان خواهد داشت ولی هنوز به مرحله اجرایی و عملیاتی نرسیده است؛ متأسفانه ایران باگذشت حدود پنج سال از تصویب اجرایی شدن این واکسیناسیون هنوز اقدامی نکرده است.

طبرسی با اشاره به اینکه در خصوص واکسن پاپیلوگارد ضد ویروس HPV در کشور تولید آن انجام شده ولی باید حجم بیشتری تولید شود تا نیاز کشور به واکسن زگیل تناسلی برطرف گردد، افزود: طبق گزارش اولیه و بررسی‌های علمی ارائه شده، اثربخشی واکسن ضد زگیل تناسلی دوظرفیتی تولید شده توسط متخصصان داخل کشور امیدوار کننده بوده و اثر بخشی مناسبی دارد.

استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: توصیه می‌شود هر فردی که امکان تهیه واکسن ضد زگیل تناسلی را دارد طبق دستورالعمل‌ها از زمان شروع فعالیت‌های جنسی به خصوص تا سن ۲۷ سالگی حتماً این واکسیناسیون را انجام دهد تا از اثربخشی حداکثری واکسن بهره مند شود. خوشبختانه نوع دوظرفیتی این واکسن در کشور تولید شده و در داروخانه‌ها موجود است.

فلوشیپ بیماری‌های عفونی در بیماران مبتلا به نقص سیستم ایمنی، افزود: همه باید متوجه این هشدار باشند که بیماری‌های جنسی از جمله زگیل تناسلی در کمین همه گروه‌های سنی که نکات بهداشتی و توصیه‌های لازم را رعایت نکنند، قرار دارد. افرادی که تعدد شریک جنسی دارند، بیشتر در معرض خطرات جدی برای ابتلاء به بیماری‌های مقاربتی و جنسی هستند. ایدز، انواع هپاتیت و سایر بیماری‌های جنسی و مقاربتی مانند زگیل تناسلی در این زمره قرار دارند که عوارض شدید و مزمنی به واسطه انتقال عوامل میکروبی و ویروسی می‌توانند به فرد تحمیل کنند.

استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه تشویق برای فرزندآوری در سنین جوانی یک بحث است، ولی از سوی دیگر تماس‌های جنسی خارج از چارچوب خانواده و روابط زناشویی را نمی‌توان نادیده گرفت و چشممان را روی این نکات ببندیم، گفت: شرایط باید به گونه‌ای مدیریت شود که افراد در موارد خاص حتماً برای پیشگیری از ابتلاء به بیماری‌های مقاربتی از وسیله لازم استفاده کنند.

طبرسی گفت: سونامی مقاومت‌های میکروبی نسبت به دارو دغدغه مهم در خصوص بیماری‌های عفونی است که دوران کرونا نیز طی سال‌های اخیر به این موضوع دامن زد. قبلاً عفونت‌ها با آنتی بیوتیک های معمولی قابل درمان بود ولی الان چون باکتری‌ها مقاوم شدند، هم بحث مقاومت شدید میکروب‌ها علیه آنتی بیوتیک ها را داریم و نکته مهم دیگر اینکه داروی جدید، مناسب و پاسخگوی درمان بیماری‌های میکروبی مقاومت یافته در دسترس نداریم. در خصوص داروهای جدیدی که امروزه در دنیا برای عفونت‌های گرم منفی کاربرد دارد، متأسفانه هیچکدام را در دسترس نداریم و تلاشی نیز از سوی وزارت بهداشت برای واردات این داروها نشده و دلیل آن نیز به احتمال زیاد کمبود بودجه و منابع مالی است. بیمه‌های درمانی نیز توانایی پوشش هزینه‌های داروهای فعلی را ندارند. باید به بحث مقاومت‌های میکروبی خیلی خیلی توجه شود اگر چه همین الان هم دیر شده است ولی باید به مقاومت‌های میکروبی افسار گسیخته توجه کرد.

ویروس HPV بیش از یکصد سویه مختلف دارد، دو سویه کم خطر ویروس منجر به بروز زگیل در نواحی تناسلی می‌شوند و چندین سویه‌ی پرخطر آن باعث ایجاد سرطان‌ها ناحیه تناسلی، دهان و گلو و…، می‌شوند. از میان سویه‌های پرخطر دو نوع ۱۶ و ۱۸ ویروس شیوع بیشتری دارند که خوشبختانه با واکسیناسیون به موقع قابل پیشگیری هستند.


کد مطلب: 14614

آدرس مطلب :
https://www.saalemnews.com/news/14614/تعداد-مراجعان-مبتلا-زگیل-تناسلی-افزایش-یافته-واکسن-hpv-باید-هرچه-زودتر-وارد-واکسیناسیون-ملی-شود

سالم خبر
  https://www.saalemnews.com