سالم خبر: وزیر بهداشت در هفتاد و ششمین مجمع جهانی بهداشت در ژنو گفت: با توجه به اثرات نامطلوب تحریمها و درگیریها بر سلامت، خطرات و چالشهای سلامت عمومی افراد تحت تحریم نباید از دید مجمع جهانی بهداشت دور بماند.
هشدار وزیر بهداشت در مجمع جهانی بهداشت نسبت به اثرات تحریم بر سلامتی مردم
3 خرداد 1402 ساعت 16:28
سالم خبر: وزیر بهداشت در هفتاد و ششمین مجمع جهانی بهداشت در ژنو گفت: با توجه به اثرات نامطلوب تحریمها و درگیریها بر سلامت، خطرات و چالشهای سلامت عمومی افراد تحت تحریم نباید از دید مجمع جهانی بهداشت دور بماند.
سالم خبر: وزیر بهداشت در هفتاد و ششمین مجمع جهانی بهداشت در ژنو گفت: با توجه به اثرات نامطلوب تحریمها و درگیریها بر سلامت، خطرات و چالشهای سلامت عمومی افراد تحت تحریم نباید از دید مجمع جهانی بهداشت دور بماند.
به گزارش سالم خبر، بهرام عیناللهی وزیر بهداشت در هفتاد و ششمین مجمع جهانی بهداشت در ژنو (WHA76) افزایش فرصتها برای همکاری و مشارکت بین المللی معنادار را تنها راه تضمین تحقق اهداف بهداشت جهانی از جمله «نجات انسانها و تامین سلامت برای همه» دانست.
متن سخنرانی وزیر بهداشت به شرح زیر است:
سازمان جهانی بهداشت اخیراً پایان کووید-19 را به عنوان یک وضعیت اضطراری بهداشتی جهانی اعلام کرده است. مایلم از این فرصت استفاده کنم و قدردانی عمیق خود را از تلاشهای خستگی ناپذیر همه کارکنان بهداشتی متعهد که در پاسخگویی به این بیماری همه گیر مشارکت داشتند، ابراز کنم. بر اساس آموزههای اسلامی و آیه قرآنی ما (مَنْ أَحْیَاهَا فَکَأَنَّما أحْیا النَّاسَ جَمِیعًا) هر که جانی را نجات دهد، گویی همه بشریت را نجات داده است.
حق برخورداری از سلامت و برخورداری از بالاترین استانداردهای بهداشتی باید در اختیار هرکسی بدون تمایز از نژاد، مذهب، عقاید سیاسی، شرایط اقتصادی یا اجتماعی باشد. دسترسی عادلانه، بدون مانع و به موقع به محصولات بهداشتی و اقدامات متقابل پزشکی در شرایط اضطراری بهداشت عمومی بسیار مهم است. اقدامات قهری یکجانبه، همانطور که در گزارش گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در سفر به جمهوری اسلامی ایران اذعان شده است، بر حق سلامت افراد تحت تحریم تأثیر منفی میگذارد.همانند اقدامات تهدید آمیزجهانی، درگیریهای مسلحانه چالشهایی برای سلامت عمومی ایجاد میکنند. با توجه به اثرات نامطلوب تحریمها و درگیریها بر سلامت، خطرات و چالشهای سلامت عمومی افراد تحت تحریم و اشغال نظامی، از جمله مردم فلسطین، نباید از دید مجمع جهانی بهداشت دور بماند.
همکاریهای منطقهای و زیرمنطقهای میتواند نقش مهمی در پیشبرد سلامت برای همه داشته باشد. ابتکارات زیرمنطقهای سلامت محور، مانند طرح برنامه همکاری گروه پنج در منطقه ما، میتواند به بهبود تابآوری سیستمهای سلامت کمک کند. برنامه همکاری گروه پنج توسط جمهوری اسلامی ایران با مشارکت افغانستان، پاکستان، عراق و سازمان جهانی بهداشت و تاجیکستان به عنوان ناظر طراحی و آغاز شده است. این گروه زیرمنطقهای، نمونه منحصر به فرد همکاری جنوب - جنوب در حوزه سلامت است. سازوکار گروه پنج در سال گذشته در سطح همکاریهای فرامرزی در حوزه سلامت موفق به دستیابی به پیشرفتها و نتایج قابل توجهی شده است. ما خوشحالیم که دستاوردهای مشترک بهداشتی زیرمنطقهای خود را با سایر مناطق و کشورها به اشتراک میگذاریم.
ما بر این باوریم که تنها راه برای تضمین تحقق جهانی اهداف بهداشت جهانی، از جمله «نجات انسانها و تامین سلامت برای همه»، افزایش فرصتها برای همکاری و مشارکت بینالمللی معنادار، است.
سازمان جهانی بهداشت برای رفع تحریم دارو و تجهیزات پزشکی اقدام مؤثر کند
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین در حاشیه این اجلاس و در جمع خبرنگاران با بیان اینکه مجمع جهانی بهداشت فرصتی ارزنده برای ارتقای سلامت و بهداشت جهانی است، اظهار کرد: حضور کشورهای مختلف در این مجمع در آشنایی بهتر و بیشتر آنها با نظرات یکدیگر موثر است.
وی در همین زمینه با اشاره به حضور هیئتی از وزارت بهداشت کشورمان در مجمع جهانی بهداشت در ژنو، خاطرنشان کرد: تلاش کردیم تا در این مجمع دیدگاههای خود را به اطلاع وزاری بهداشت دیگر کشورها برسانیم؛ چرا که برخی کشورها با توجه به تبلیغات منفی که استکبار علیه ما سازمان داده است، از نزدیک بارویکردهای نظام سلامت جمهوری اسلامی آشنا نیستند؛ بنابراین حضور در چنین مجامعی فرصتی مناسب برای بازگو کردن نظرات جمهوری اسلامی و به اشتراک گذاشتن آن با دیگر کشورهای جهان است.
عیناللهی با اشاره به مذاکرات دوجانبه و نظرات مطرح شده در هفتاد و ششمین مجمع جهانی بهداشت در ژنو گفت: ما در مجمع جهانی بهداشت در ژنو با توجه به ضیق وقت، فهرستوار، تهدیدها و مخاطراتی را که متوجه بهداشت جهانی است، برشمردیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به سخنرانی خود در مجمع جهانی بهداشت (WHA76) و تاکید بر قدردانی از کادر سلامت در اقصی نقاط جهان در جریان مبارزه با کووید19، تصریح کرد: کادر سلامت در مبارزه با کرونا در همه جای دنیا تلاشی در خور قدردانی از خود نشان دادند و برخی از آنان در این راه جان باختند که جمهوری اسلامی ایران مرهون زحمات همه آنان در ایران و دیگر نقاط جهان است.
وی با اشاره به آثار تحریم بر سلامت مردم ایران گفت: حقوق سلب شده مردم در حوزه سلامت را در این مجمع یادآوری کردم و پس از آن گزارشگر ویژه سازمان ملل گزارشی درباره تحریمها و آثار سوئی که بر سلامت مردم شریف ایران گذاشته است، قرائت کرد. تحریمهای ناجوانمردانه، ظالمانه و غیر قانونی، مردم ایران را از دسترسی به برخی داروها و تجهیزات پزشکی محروم کرده است و سازمان جهانی بهداشت باید در این زمینه اقدامی مؤثر صورت دهد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به وضعیت بهداشت و سلامت برخی از مردم دنیا به ویژه مردم مظلوم فلسطین به دلیل جرائم و جنایت جنگی بهویژه از سوی رژیم غاصب صهیونیستی گفت: وضعیت سلامت مردم مظلوم فلسطین بسیار بغرنج است و با این وصف باید پرسید که نقش سازمان جهانی بهداشت در ظلم به مردم بیگناه چیست؟
وی همکاری بین کشورها در جهت ارتقای سلامت مردم را از دیگر محورهای مطرح شده در سخنرانی خود در هفتاد و ششمین مجمع جهانی بهداشت عنوان و به راهاندازی گروه 5 در ایران با حضور عراق، افغانستان، پاکستان و سازمان جهانی بهداشت و کشور تاجیکستان به عنوان عضو ناظر اشاره کرد.
عیناللهی خاطرنشان کرد: به کشورهای حاضر در مجمع جهانی بهداشت (WHA76) پیشنهاد کردیم گروههایی همچون گروه 5 را در مناطق خود تشکیل داده و مسائل بهداشت منطقهای خویش را حل و فصل کنند.
کد مطلب: 14496