مدیرکل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو برکنار شد

3 اسفند 1401 ساعت 20:27

سالم‌خبر: پرونده‌ی کیت‌های آزمایشگاهی بدون پروانه ساخت و برچسب اصالت اداره کل تجهیزات پزشکی پس ازهفته‌ها سکوت مسوولان سازمان غذا و دارو برکناری روح‌الله مزینانی و جایگزینی جلال غفارزاده، سرپرست معونت تحیق، توسعه و نظارت سازمان غذا و دارو را در پی داشت.


سالم‌خبر: پرونده‌ی کیت‌های آزمایشگاهی بدون پروانه ساخت و برچسب اصالت اداره کل تجهیزات پزشکی پس ازهفته‌ها سکوت مسوولان سازمان غذا و دارو برکناری روح‌الله مزینانی و جایگزینی جلال غفارزاده، سرپرست معونت تحیق، توسعه و نظارت سازمان غذا و دارو را در پی داشت.

مزینانی طی ریاست خود بر اداره کل تجهیزات پزشکی اگرچه خیلی اهل مصاحبه و گفت‌وگو نبود و از حواشی دوری می‌کرد اما سکوتش پس از انتشارخبر ورود سه نوع از کیت های آزمایشگاهی تقلبی و بدون پروانه ساخت به بازار و ندادن هیچ گونه فراخوانی برای جمع آوری، ظاهرا کار دست او داد و به برکناری او انجامید.

اینکه این کیت‌های تقلبی در تیراژ بالا، چگونه خارج از تشریفات بازرسی و فیلترهای سخت سازمان غذا و دارو در دسترس بیمارستان‌ها، آزمایشگاه‌ها و مراکز ناباروری قرار گرفت سوالی بود که مزینانی هیچگاه تمایلی به پاسخگویی و شفاف سازی در این باره از خود نشان نداد و حتی سازمان غذا و دارو نیز ترجیح داد که نه در این باره بلکه از چرایی افزایش صددرصدی ارزی شرکت متخلف تولید و توزیع‌کننده‌ی این کیت‌ها سخنی به زبان نیاورد.

نکته‌ی مورد توجه آنکه ایمنی و عملکرد صحیح این کیت‌ها در آزمایشگاه مرجع احراز نشده بود و دانشگاه علوم پزشکی البرز نیز برای آن پروانه ای صادر نکرده بود و برای معاونت غذا و داروی این دانشگاه نیز جای سوال بوده است که چطور و چرا این کیت‌ها سر از بسیاری از بیمارستان‌ها و مراکز ناباروری درآورده بود.

نوید حسنی، مدیر نظارت و ارزیابی تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی البرز به روزنامه فرهیختگان در این باره گفت: شرکت متخلف در زمینه ساخت کیت‌های تشخیص بیماری به روش الایزا فعالیت داشت و کیت‌های متنوعی در بازار ارائه می‌کرد و در بررسی‌های ما مشخص شد سه نوع کیت آزمایشگاهی، بدون دریافت پروانه تولید و برچسب اصالت تولید و عرضه شده است. در‌حالی‌که قبل از اینکه کیت‌های آزمایشگاهی وارد بازار شود باید پروانه ساخت بگیرد و ایمنی و عملکرد آن در آزمایشگاه‌های مورد تایید سازمان غذا و دارو سنجیده شود.

تخلف این شرکت تولیدکننده ی کیت‌های تقلبی البته با پشتوانه‌ی رانت‌های خاص در حالیست که عبدالحسین ناصری، رییس آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت نیز عنوان کرد که مالک کارخانه سازنده کیت‌های تقلبی حاضر به پاسخگویی تلفنی به او نیز نشده است و هیچ لزومی نیز برای توضیح در این باره نمی دیده است.

به گفته‌ی عبدالحسینی آزمایشگاه مرجع هیچ نظارتی بر تولید و توزیع این کیت ها نداشته و این شرکت مجوزی از سمت ما نداشته است و این رییس اداره تجهیزات پزشکی است که باید پاسخگو باشد چرا که توزیع این کیت ها بازی با جان مردم است.

با برکناری زینالی اگر چه نمی توان مدعی بود که وقوع این گونه اتفاقات متوقف شود اما حجم بالای تخلفات در حوزه ی تجهیزات پزشکی ایجاب می‌کند، نظارت برتولید و توزیع کالاهای پزشکی به گونه‌ای دیگر رقم بخورد و تخلفات مدیر و رییس هر اداره کل  با برکناری خاتمه نیافته و مدیر مربوطه برای جزء به جزء هر گونه تخلف و اختلالی که سلامت آدمیان را تهدید می‌کند حتی پس از برکناری ایستاده و پاسخ گوید.


 


 
 


کد مطلب: 13994

آدرس مطلب :
https://www.saalemnews.com/news/13994/مدیرکل-تجهیزات-ملزومات-پزشکی-سازمان-غذا-دارو-برکنار

سالم خبر
  https://www.saalemnews.com