سالم خبر: مدیرعامل شرکت دارویی و تجهیزات پزشکی سها دو اقدامات این مجموعه در زمینه تولید دارو را تشریح کرد.
مدیرعامل شرکت سها ۲ هلال احمر اعلام کرد:
سالانه ۲۰۰ میلیون قرص از سوی هلال احمر تولید می شود
2 آبان 1401 ساعت 14:33
سالم خبر: مدیرعامل شرکت دارویی و تجهیزات پزشکی سها دو اقدامات این مجموعه در زمینه تولید دارو را تشریح کرد.
سالم خبر: مدیرعامل شرکت دارویی و تجهیزات پزشکی سها دو اقدامات این مجموعه در زمینه تولید دارو را تشریح کرد.
به گزارش سالم خبر، به دنبال بازدید جمعی از خبرنگاران از شرکت دارویی و تجهیزات پزشکی سها یک و سها دو که زیرمجموعه جمعیت هلال احمر محسوب میشوند، حسین عطار مدیرعامل شرکت داروسازی سُها دو، در جمع خبرنگاران، در پاسخ به سوال ایسنا، درباره میزان تولید دارو در این شرکت، گفت: شرکت داروسازی سها بر اساس شعار سلامتی برای همه انسانها با سرمایهگذاری جمعیت هلال احمر راهاندازی شده تا بتواند محصولاتی تولید کند که برای سلامت انسانها نقش مهمی دارند. بر همین اساس هم گروههای مختلف دارویی از جمله داروهای مُسکن و... را تولید میکنیم؛ به طوری که داروی مسکن روکسیویل را که برای دردهای متوسط تا شدید است، برای اولین بار در ایران وارد بازار کردیم.
وی افزود: در عین حال داروهای گوارشی، دیابت، آنتیبیوتیک و... را همتولید میکنیم. ما ۱۲۰ قلم پروانه داریم که بر اساس نیاز کشور و وضعیت اقتصادی خود شرکت، آنها را تولید میکنیم.
وی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا، درباره وضعیت تامین مواد اولیه در این شرکت، گفت: تحریمهای ظالمانه کشورهای غربی باعث شد که ما به سختی بتوانیم ارز را منتقل کنیم. گرچه مدعیاند که در دارو ایران را تحریم نکردیم، اما در واقع مردم ایران را با مشکلات زیادی مواجه کردند؛ زیرا نمیتوانند داروهای مورد نیازشان را به سرعت به دست آورند. گرچه ایران هم توانسته با دور زدن تحریمها داروهای مورد نیاز مردم را تامین کند، اما به هر حال ما را به سختی میاندازند. این ظلم بر علیه بیماران و سلامت مردم است.
عطار در پاسخ به سوال دیگر ایسنا، درباره وضعیت تولید انتیبیوتیکها در شرکت داروسازی سها دو باتوجه به کمبودهای ایجاد شده در این حوزه، گفت: ما بخشی از آنتیبیوتیکها مانند آزیترومایسین را تولید میکنیم. ما در سال بیش از ۲۰۰ میلیون قرص تولید میکنیم که بخشی از آن انتیبیوتیکها هستند. به ما اعلام شد که شربت بروفن دچار کمبود شده و فوری خط تولیدمان روی تولید این شربت رفت و اکنون روزانه میتوانیم تا ۸۰ هزار شیشه شربت بروفن تولید کنیم تا بتوانیم بخشی از نیاز بازار را تامین کنیم.
وی در ادامه درباره کیفیت داروهای ایرانی در مقایسه با نوع خارجی آنها، اظهار کرد: کیفیت داروهای ایرانی مگر در موارد استثنایی مشابه کیفیت داروهای خارجی است. اینطور هم نیست که اکثر پزشکان داروهای خارجی تجویز کنند. کسانی هم که این اقدام را انجام میدهند، به دلیل بی اطلاعی از اصول داروسازی است.
عطار افزود: تفاوتی بین دارویی که در ایران تولید میشود با دارویی که در خارج از کشور تولید میشود، وجود ندارد. مواد اولیه دنیا را هم چین تامین میکند. البته در هر دانشی و در هر کشوری هستند کسانی که بر اساس استانداردها عمل نکنند. مواد اولیه را از هرکجا که تامین کنید، اگر فرمولش یکسان باشد، اثرش هم یکسان است. داروساز این مواد را تست کرده و مورد آزمایش قرار میدهد و وقتی مطمئن شد که خالص است، تولید دارو را انجام میدهد. ما مواد اولیه را ابتدا قرنطینه میکنیم، بعد آزمایش میکنیم و وقتی از خلوص مواد مطمئن شدیم اجازه ورودش به خط تولید را میدهیم.
وی ادامه داد: باید توجه کرد که در داروسازی موضوعی به اسم اثر دارونما وجود دارد که وابستگی روانی به دارو است. مثلا فردی وابستگی فرهنگی دارد که هرچیز خارجی بهتر است و بنابراین وقتی قرص خارجی را مصرف میکند، خوب میشود و تاثیر دارو تا ۴۰ درصد به دلیل اثر روانی بیشتر میشود. این اثر در داروسازی ثابت شده است و به آن اثر دارونما میگویند.
عطار درباره بحث قیمت دارو، گفت: طرح دارویاری اجرا شد و هدفش کمک به صنعت داروسازی بود. زیرا دستمزد، مواد و... گران شده بود و طرح دارویاری میخواست کمک کند که چرخ صنعت داروسازی بچرخد. ما هم سود سرشاری نداریم. دارو در حد ۱۵ تا ۲۰ درصد سود دارد. بالاخره یک بنگاه اقتصادی باید سوددهی داشته باشد، اما ما نمیخواهیم سودمان منجر به آسیب به مردم شود. دارو به نسبت جیب مردم گران بود و باید بیمه ها پول دارو را میپرداختند که اکنون این اتفاق افتاده و بسیاری از داروها هم وارد لیست بیمه شده است. هدف دولت هم این بود که فشاری به بیمار وارد نشود و هزینه افزایش قیمت دارو را بیمه بپردازد.
وی درباره صادرات محصولات دارویی سها دو نیز گفت: ظرفیت و توانایی صادرات دارو در کشور وجود دارد اما باید داروهای صادر شوند که نیاز کشور نباشند. برخی داروهایی که ما تولید میکنیم ممکن است کمتر نیاز کشور باشند مانند استامینوفن، متادون و... که همه تولید میکنند. این داروها امکان ورود به بازارهای خارجی را دارند. بخش دیگر صادرات بستر سیاسی مناسب است.
وی در این باره افزود: ما داریم دارو را طبق استانداردهای بینالمللی تولید میکنیم، اما برخی از کشورهای همجوار هم میگویند باید سازمان غذا و داروی آمریکا تایید کند که حرف درستی نیست و اینجا بستر سیاسی مطرح است. ما در خیلی موارد تحریم هستیم.
به گزارش ایسنا، در ادامه این بازدید، دکتر امیری_ مدیر تولید شرکت سها دو نیز با بیان اینکه در این شرکت محصولات متعددی اعم از داروهای قلبی عروقی، آنتیبیوتیکها، مسکنها و... را تولید میکنیم، گفت: شروع فرایند ساخت از قسمت تحت کنترل مجموعه آغاز میشود و تمام الزامات بینالمللی را هم پاس میکنیم.
وی افزود: در این شرکت سالانه ۲۰۰ میلیون عدد قرص تولید میشود که البته این تعداد با یک شیفت کاری است. ما باتوجه به نیاز بازار تولیدات را انجام میدهیم. در حال حاضر بر اساس برنامهای که داریم تولید آنتی بیوتیک را هم داریم. در عین حال از نظر تجهیزاتی هم مشکل چندانی نداریم.
کد مطلب: 13187