دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مطرح کرد؛

افزایش ظرفیت رشته پزشکی؛ ضربه ای برای عرصه درمان است

4 دی 1400 ساعت 14:58

سامل خبر: دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در ارتباط با ظرفیت پذیرش در رشته پزشکی و مسائل مرتبط با آن توضیحاتی ارائه داد.


سامل خبر: دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در ارتباط با ظرفیت پذیرش در رشته پزشکی و مسائل مرتبط با آن توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش سالم خبر، محمدهادی رادفر دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،در نشست صنفی جامعه اورولوژی ایران، به موضوع افزایش ظرفیت رشته پزشکی در کشور اشاره کرد و گفت: معایب و مضرات افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی، بیشتر از منافع آن است و به حوزه درمان کشور ضربه می‌زند.

دبیر جامعه اورولوژی ایران، با بیان این مطلب که موضوع ظرفیت رشته پزشکی باید از جهات مختلف بررسی شود، افزود: امکانات و تجهیزات لازم برای آموزش عملی دانشجویان پزشکی در مقطع عمومی و تخصصی، بیشتر از ظرفیت موجود، فراهم نیست و در نتیجه اگر قرار باشد تعداد بیشتری دانشجوی پزشکی تربیت شوند، با افت کیفیت آموزش پزشکی موجه می شویم و در درازمدت منجر به کاهش کیفیت خدمات درمانی خواهد شد.

رادفر با عنوان این مطلب که در حال حاضر نیز ظرفیت پذیرش برای تربیت پزشک متخصص و فوق تخصص در برخی از رشته‌ها متقاضی ندارد و استقبال نمی‌شود، گفت: وقتی بالاجبار تعرفه‌ها را پایین نگه می‌داریم، نتیجه آن همین می‌شود که انگیزه‌ای برای گرفتن تخصص ایجاد نمی‌شود.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: تعرفه‌ها را سالیانه ۱۰ درصد بالا می بریم، اما تورم چند برابر این تعرفه است. دریافت مالیات از پزشکان چند برابر می شود اما تعرفه ها بسیار دور از واقعیت هستند. هزینه‌های بستری بیماران چند برابر می‌شود، اما تعرفه پزشکان به صورت غیر واقعی تعیین می‌شود.

وی افزود: در چنین شرایطی، عده‌ای از پزشکان مهاجرت می‌کنند و اقبال برای رشته‌های تخصصی و فوق تخصصی کاهش می یابد و شاهد هستیم که اعمال جراحی سنگین و پرمخاطره فقط در مراکز معدودی انجام می‌شود.

رادفر به توزیع نامتناسب پزشک در کشور به عنوان عامل بروز کمبود پزشک در برخی مناطق اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال، برای رشته اورولوژی در افق ۱۴۰۴، حدود ۱۳۰۰ نفر اورولوژیست نیاز است که باید بگویم در سال گذشته به این عدد رسیده ایم و در حال حاضر نیز هر سال حدود ۵۰ تا ۶۰ متخصص اورولوژی فارغ التحصیل می‌شوند که بیشتر از نیاز کشور است. در رشته های مختلف تخصصی پزشکی ما به اندازه استاندارد جهانی یا بالاتر از آن در کشور پزشک داریم. هزینه ای که برای تربیت تعداد بالاتر پزشک صرف بشود قطعا باری از درمان کشور بر نخواهد داشت و اتلاف منابع است، در حالی که اگر همین سرمایه گذاری برای استفاده بهینه از نیروهای متخصص فعلی انجام شود نتایج چندین برابر بهتر خواهد بود.

وی افزود: بیشتر پزشکان کشور در شهرهای بزرگ تجمع کرده اند و این وظیفه وزارت بهداشت است که با ایجاد مشوق‌های لازم، نسبت به توزیع عادلانه پزشک در کشور اقدام کند.

 


کد مطلب: 11265

آدرس مطلب :
https://www.saalemnews.com/news/11265/افزایش-ظرفیت-رشته-پزشکی-ضربه-عرصه-درمان

سالم خبر
  https://www.saalemnews.com