مصطفی قانعی عضو کمیته علمی مقابله با کرونا و عضو کمیته ملی واکسن:

داروی مولنوپیراویر هنوز به لیست درمان کرونا وارد نشده است

پیش‌دستی تولید داروی مولنوپیراویر توسط یک شرکت تولیدکننده جای سوال دارد

8 آذر 1400 ساعت 13:53

سالم خبر: عضو کمیته علمی مقابله با کرونا گفت: داروی مولنوپیراویر، هنوز به لیست درمان کرونا وارد نشده است.


سالم خبر: عضو کمیته علمی مقابله با کرونا گفت: داروی مولنوپیراویر، هنوز به لیست درمان کرونا وارد نشده است.

به گزارش سالم خبر ، مصطفی قانعی عضو کمیته علمی مقابله با کرونا و عضو کمیته ملی واکسن در برنامه تهران ما سلامت رادیو تهران درباره علائم ویروس کرونای اومیکرون گفت: علائم ویروس در کل ویروس ها یا هم مشابه است و نمی توان اینها را بر اساس علائم از هم جدا کرد مگر به وسیله شدت سرایت که این مورد هم توسط بیمار قابل تشخیص نیست بلکه نظام بهداشتی درمانی متوجه این امر است.

وی در خصوص ورود احتمالی این گونه از ویروس کرونا و تمهیداتی ستاد کرونا در این رابطه گفت: هر فردی که بتواند 3 دوز واکسن بزند حداقل 90 درصد از مرگ خود بر اثر بیماری کرونا جلوگیری می کند . تجربه ثابت کرده مرزها قابل مهارکردن نیستند و پیش از مهارکردن مرزها ، سوش ویروس در کشور گردش کرده بنابراین تمام تلاش ما بر این است که با پوشش بیشتر واکسیناسیون سه دوز در داخل کشور از مرگ و میر جلوگیری کنیم. در دسترس نبودن واکسن در بسیاری کشورها و مصرف داروهای ضد ویروس موجب شده تا جهش ها همچنان وجود داشته باشند.

قانعی درباره دو داروی جدید ضد ویروس کرونا گفت: کمیته درمان به کمیته علمی و کمیته علمی به بازوهای اجرایی وزارت بهداشت مشورت می‌دهد. دارویی که قرار است برای درمان استفاده شود باید به لیست دارویی کشور وارد شود. دوم اینکه پس از پوشش 70 درصدی واکسیناسیون، بیماری از حالت شدید خود خارج می‌شود و شکلی خفیف می گیرد. ضمن اینکه تجربه ثابت کرده وقتی دارویی بدون ضابطه و کنترل وارد می‌شود استفاده از آن به صورت سرسام‌آوری در کشور افزایش می‌یابد.

عضو کمیته علمی مقابله با کرونا افزود:  در حال حاضر به نظر می‌رسد پس از واکسیناسیون قوی کشوری، مصرف دارو، آنچنان مورد نیاز نیست اگر هم مورد نیازباشد برای افرادی خواهد بود که با تشخیص پزشکان از واکسیناسیون منع شده‌اند. تعداد این افراد هم در کل کشور بیش از یک هزار نفر نیست.اما متاسفانه تبلیغ این دارو قبل از آنکه وارد فهرست درمان هر کشوری شود، آغاز شد. این دارو توسط سازمان FDA تایید نشد. این دارو تراتوژن است و می‌تواند بر روی تولید تخمک و اسپرم اختلال ایجاد کند و عوارض جنینی دارد و مصرف وسیع آن در کشور می تواند مخاطراتی را به همراه داشته باشد.

قانعی تاکید کرد: 90 درصد از بیماران کرونایی خود به خود بهبود می‌یابند و این امر به ویژه پس از واکسیناسیون افزایش هم داشته است. این داروها وارد کمیته علمی نشده اند و اگر بخواهند وارد شوند هم باید به این چالش ها پاسخگو باشند.

عضو کمیته علمی مقابله با کرونا در خصوص تولید انبوه مولنوپیراویر در کشور طی یک ماه آتی گفت: یکی از شرکت ها این دارو را زودتر تولید کرده است. ولی این دارو هنوز وارد لیست درمان نشده و توسط کمیته علمی تایید نشده است. اعلام این خبر توسط شرکت تولیدکننده جای سوال دارد.

عضو کمیته ملی واکسن با تاکید بر اینکه برای دوز سوم می‌توان از تمامی واکسن‌ها استفاده کرد گفت: بر اساس تاییدات سازمان بهداشت جهانی، برای دوز سوم می‌توان از همه واکسن‌ها استفاده کرد. معمولا سه ماه پس از تزریق دوز دوم پادتن کاهش می‌یابد و پس از گذشت 6 ماه پادتن در بدن افراد مسن به صفر می‌رسد بنابراین مصرف دوز سوم پس از گذشت 4 ماه از دوز دوم بدون اشکال است.


کد مطلب: 11069

آدرس مطلب :
https://www.saalemnews.com/news/11069/داروی-مولنوپیراویر-هنوز-لیست-درمان-کرونا-وارد-نشده

سالم خبر
  https://www.saalemnews.com