سالمخبر: فرهنگستان علومپزشکی روز 31 خردادماه درست یک روز پس از اعلام رسمی ریاست جمهوری سید ابراهیم رییسی در نامهای به امضای سید علیرضا مرندی رییس این فرهنگستان با تبریک به او اظهار آمادگی کرد که مشاوره های مورد نیاز در حوزهی سلامت و سبک زندگی سالم ایرانی اسلامی را در اختیار او قرار دهد.
مرندی برخی از مهمترین اسناد راهبردی کارشناسی شده در فرهنگستان را که به قول او از اولویت های نظام سلامت نیز هست را جهت بهرهبرداری رییس جمهوری جدید، ضمیمه ی این نامه به رییسجمهوری جدید کرد.
یکی از اسناد راهبردی تحت عنوان توصیههایی برای انتخاب و نظارت بر عملکرد مسولین ارشد بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بود که در یکی از پیوست های آن به شکلی طبقه بندی شده شاخص های انتخاب وزير بهداشت،درمان و آموزش پزشكي برشمرده شده و براساس آن امتیاز بندی و طی فرمولی وزیر شایستهی بهداشت و درمان از منظر فرهنگستان علوم پزشکی انتخاب می شود.
شاخص های انتخاب وزیر بهداشت و درمان در دو بخش مولفه های سلبی و برخوردار ارزیابی شده و امتیاز می گیرند
در میان مولفه های سلبی به طور جدی هر یک از نامزدهای وزیر تایید یا حذف می شوند می توان به موارد؛ نداشتن قطعي تعارض منافع در ارتباط با فعاليتهای اقتصادی مرتبط با وزارت بهداشت از قبيل بيمارستان، شركت دارويي، شركت تجهيزات پزشکي و غيره براي خود و خانواده درجه اول و دوم شامل همسر، فرزندان ، پدر و مادر، خواهران و برادران و همچنین داروخانه، مطب و درمانگاه نام برد.
همچنین حسن شهرت در پاكدستي و عدم تمايل به مال اندوزي در خود و خانواده درجه اول و دوم و همچنین سابقه انتخاب همکاران صرفاً بر اساس پايبندي به مباني ديني و برخورداري از توانايي مديريت و نه زد و بندهاي سياسي و دوستي و فاميلي از مشخصههاي یک وزیر مورد تایید است.
با در نظر گرفتن تمام شاخص های انتخاب یک وزیر توانمند بهداشت و درمان (ضمیمه گزارش) نمی توان پیش بینی کرد که وزیر برگزیده ی کابینه رییسی آیا تمام شاخصهای فرهنگستان را دارا هست یا نه؟ و آیا در شرایط حاد پرکشتار کرونا نباید بر شاخص های مهمتری دست گذاشت؟ اما به حرض قاطع می توان این ادعا را کرد که اگر سعید نمکی، وزیر سابق پرحاشیه بهداشت و سلامت همان روزها برای به دست گیری پست وزارت در ترازو و براساس فرمولاسیون فرهنگستان علوم پزشکی سنجیده می شد به طور قطع اخذ نمره ی قبولی ش محال بود.
حال باید با معرفی کابینه ی دولت سیزدهم حداقل فرهنگستان علوم پزشکی؛ خود وزیر پیشنهادی بهداشت و سلامت رییسی را در شاخص های ارائه شده وزن کند و نظرش را درباره ی وزیر جدید نه براساس مصلحت که تنها براساس فرمول خودساختهی خود اعلام کند.