سالم خبر: هموطنان ما باید این نکته را در نظر داشته باشند که حتی به فرض معتبر و مورد تاییدبودن واکسن تزریق شده در کشورهای دیگر، قرارگرفتن در ازدحام و شلوغی های این مسافرتها در انتقال و شیوع ویروس به افراد تاثیرگذار خواهد بود و قطعا این اقدام منطقی به نظر نمیرسد چرا که باید برای تزریق دز دوم نیز همین مسیر دوباره طی شود.
سالم خبر: هموطنان ما باید این نکته را در نظر داشته باشند که حتی به فرض معتبر و مورد تاییدبودن واکسن تزریق شده در کشورهای دیگر، قرارگرفتن در ازدحام و شلوغی های این مسافرتها در انتقال و شیوع ویروس به افراد تاثیرگذار خواهد بود و قطعا این اقدام منطقی به نظر نمیرسد چرا که باید برای تزریق دز دوم نیز همین مسیر دوباره طی شود.
به گزارش سالم خبر، کیانوش جهانپور رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در خصوص آخرین وضعیت واکسیناسیون کرونا در کشور اظهار کرد: بنا بر این است که تا پایان سال ۱۴۰۰، واکسیناسیون افراد بالای ۱۸ سال کشور که در گروه هدف قرار دارند، تکمیل شود.
وی ادامه داد: علیرغم همهی فراز و فرودها و با وجود عدم ایفای تعهدات طرفهای خارجی در تامین واکسن، همچنان انتظار میرود با توجه به اینکه حدود ۲۶۰ روز تا پایان سال ۱۴۰۰ باقی مانده، طبق وعدهی قبلی و طبق برنامهی ملی واکسیناسیون، واکسیناسیون هموطنان عزیز علیه بیماری کرونا انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: باید از هموطنان عزیز بابت تاخیر در واردات واکسن و مشکلاتی که متحمل شدند پوزش بطلبیم که امیدواریم با ورود واکسنهای داخلی و تولید داخل در روزها و هفته های آتی روند واکسیناسیون تسریع پیدا کند.
جهانپور در خصوص تزریق واکسن های ایرانی خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه واکسن های متفاوتی در اختیار داریم تاکنون دو واکسن تولید داخل و یک واکسن تولید مشترک مجوز تولید و مصرف عمومی در کشور را دریافت کرده اند، البته چند واکسن نیز همچنان به عنوان واکسن نامزد در مسیر کارآزمایی و مطالعات بالینی هستند که هنوز مجوز مصرف و تولید را ندارند.
سخنگوی سازمان غذا و دارو اضافه کرد: واکسن «کوو ایران برکت» اکنون در حال تولید بوده و بخشی نیز تحویل شبکهی بهداشت کشور شده است و واکسن «کووپاستور» تولید شده توسط انستیتو پاستور نیز به تدریج در روزهای آتی و بعد از خروج از خط تولید تحویل شبکهی بهداشت خواهد شد.
وی در تشریح تعداد افراد واکسینه شده در ایران گفت: تاکنون بیش از ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار دز واکسن تزریق شده و نزدیک به ۲ میلیون نفر به طور کامل واکسینه شده اند، یعنی هر دو دز واکسن را دریافت کرده اند و مابقی عزیزان هم حداقل دریافت کنندهی دز اول واکسن بوده اند و تقریبا قسمت اعظمی از افراد بالای ۷۰ سال یا از اعضای کادر درمان و مدافعین سلامت در سرتاسر کشور واکسینه شده اند.
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اضافه کرد: در روزهای آتی با اطلاعیهی رسمی وزارت بهداشت، واکسیناسیون عزیزان بالای ۶۵ سال و در صورت فراهم شدن واکسن در هفته های آتی واکسیناسیون افراد بالای ۶۰ سال و در گام بعد بیماران زمینه ای بالای ۱۸ سال و در ماه بعد نیز در فاز سوم برای مشاغل مختلف از جمله معلمان، اصحاب رسانه و خبرنگاران حوزهی سلامت و سایر گروه های شغلی و افراد زیر ۶۰ سال انجام خواهد شد.
وی در بخش دیگری از این گفتوگو در خصوص واکسیناسیون ترکیبی (استفاده از واکسن متفاوت در دز دوم) متذکر شد: فعلا این پیشفرض وجود دارد که واکسیناسیون ترکیبی حتی در برخی موارد ممکن است موجب اثربخشی واکسیناسیون شود اما با توجه به اینکه به اندازهی کافی در این خصوص مطالعات بالینی انجام نشده، لذا پروتکل واکسیناسیون ترکیبی هم در کشور وجود نخواهد داشت اما به نظر میرسد واکسیناسیون با پلتفرم های مشابه منعی نداشته باشد.
جهانپور ادامه داد: باید در نظر داشت که اکنون چنین چیزی در پروتکلها و شیوه نامههای کشوری وجود ندارد و هرکس هر واکسنی دریافت کرده در دز دوم نیز همان واکسن را باید دریافت کند.