تزریق دوز دوم واکسن آسترازنکا با فاصله طولانی‌تر بهتر است

14 تير 1400 ساعت 12:48

سالم خبر: نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد که تزریق دوز دوم واکسن کرونای «آکسفورد-آسترازنکا» نه تنها واکنش ایمنی بدن فرد را به مخاطره نمی اندازد بلکه به ایجاد واکنش ایمنی افزایش یافته منجر می‌شود.


سالم خبر: نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد که تزریق دوز دوم واکسن کرونای «آکسفورد-آسترازنکا» نه تنها واکنش ایمنی بدن فرد را به مخاطره نمی اندازد بلکه به ایجاد واکنش ایمنی افزایش یافته منجر می‌شود.

به گزارش سالم خبر از پایگاه اینترنتی pakobserver، نتایج این مطالعه که به تازگی انجام شده است، نشان می دهد که تزریق دوز دوم واکسن کرونا آسترازنکا با فاصله تا ۴۵ هفته در واقع منجر به ایجاد واکنش ایمنی قوی تر در مقایسه با تزریق دوز دوم این واکسن در فاصله زمانی توصیه شده می شود.

همچنین بر اساس نتایج این مطالعه، عوارض جانبی تزریق دوز دوم و سوم واکسن آسترازنکا نسبت به دوز اول کمتر بود و تزریق یک دوز تقویتی واکسن آسترازنکا بیش از ٦ ماه پس از تزریق دوز دوم این واکسن، ایمنی بدن را از جمله در برابر انواع موجود ویروس کرونا تقویت می کند.

کشورهای کم درآمد و با درآمد متوسط مانند «بنگلادش»، با شیوع مجدد موارد ابتلا به کووید-۱۹ روبرو هستند، این در حالی است که منابع واکسن آنها به شدت محدود است.

در این کشورها ذخایر ضعیف واکسن کرونا منجر به ایجاد فاصله بیشتر از حد توصیه شده میان تزریق دوزهای اول و دوم این واکسن ها شده که نگرانی در مورد ایجاد واکنش های ایمنی ناکافی را افزایش داده است.

 سازمان جهانی بهداشت (WHO) فاصله هشت تا ۱۲ هفته را میان تزریق دوز اول و دوم واکسن آسترانزاکا توصیه می کند اما این مطالعه جدید که توسط محققان دانشگاه آکسفورد در انگلیس انجام شده است،  اطمینان می دهد که تزریق دوز دوم این واکسن حتی پس فاصله ای تا ۴۵ هفته بسیار موثر است .

نتایج این مطالعه نشان داد که واکنش ایمنی داوطلبان پس از یک وقفه طولانی تر در تزریق دوز دوم واکسن آسترازنکا در واقع بهتر از واکنش ایمنی ایجاد شده پس از تزریق دوز دوم این واکسن در فاصله توصیه شده سازمان بهداشت جهانی بود.  

این تحقیق نشان داد که تأخیر طولانی در تزریق دوز دوم واکسن آسترازنکا مفید باشد و به تولید آنتی بادی بیشتری نسبت به SARS-CoV-۲ - ویروسی که باعث ابتلا به کووید-۱۹ می شود - و ایجاد واکنش ایمنی سلولی افزایش یافته منجر می شود.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا موسوم به «کووید۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد.  ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

تدروس آدهانوم مدیرکل سازمان جهانی بهداشت ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی تاکید کرد که اگرچه واژه «همه‌گیر» (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد، نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد، اما ارزیابی‌های این سازمان ویروس کرونا را «همه‌گیر جهانی» شناسایی و اعلام می‌کند.

اولین بار، شرکت داروسازی فایزر آمریکا آبان ماه ۱۳۹۹ اعلام کرد که به واکسن کرونا دست یافته و این واکسن تا ۹۰ درصد در پیشگیری از ابتلا به کرونا موثر عمل کرده است.

علاوه بر این کشورهای زیادی همچون ایران، هند، روسیه، چین، انگلیس و کوبا وارد عرصه تولید واکسن کرونا شده اند و موفقیت های چشمگیری در این زمینه کسب کرده اند. در حال حاضر در بسیاری از کشورها واکسیناسیون علیه ویروس کووید ۱۹ در حال انجام است.

 
 
 


کد مطلب: 10053

آدرس مطلب :
https://www.saalemnews.com/news/10053/تزریق-دوز-دوم-واکسن-آسترازنکا-فاصله-طولانی-تر-بهتر

سالم خبر
  https://www.saalemnews.com