سالم خبر: شرکت داروسازی «جانسون اند جانسون»، اعلام کرد که واکسن یک دوزه کرونای این شرکت میتواند از افراد در برابر نوع «دلتا» ویروس کرونا محافظت کند.
واکسن جانسون اند جانسون علیه گونه دلتا کرونا موثر است
13 تير 1400 ساعت 15:42
سالم خبر: شرکت داروسازی «جانسون اند جانسون»، اعلام کرد که واکسن یک دوزه کرونای این شرکت میتواند از افراد در برابر نوع «دلتا» ویروس کرونا محافظت کند.
سالم خبر: شرکت داروسازی «جانسون اند جانسون»، اعلام کرد که واکسن یک دوزه کرونای این شرکت میتواند از افراد در برابر نوع «دلتا» ویروس کرونا محافظت کند.
به گزارش روز یکشنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از خبرگزاری «رویترز»، شرکت داروسازی «جانسون اند جانسون» اعلام کرد: واکسن کرونای این شرکت علیه گونه دلتا ویروس کرونا که برای اولین بار در هند مشاهده شد و اکنون در سایر کشورهای جهان در حال گردش است نیز موثر است.
این شرکت افزود: آمارها نشان می دهد که ایمنی گیرندگان واکسن کرونا «جانسون اند جانسون» دستکم هشت ماه دوام دارد، این واکسن ۸۵ درصد در پیشگیری از ابتلا به کرونا موثر است و میتواند از بستری شدن بیمار در بیمارستان و مرگ وی پیشگیری کند.
طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، «دلتا»، که نخستینبار در هند شناسایی شد، در حال تبدیل شدن به یک گونه غالب جهانی ویروس کرونا است.
«متای مامن» رییس بخش تحقیق و توسعه شرکت داروسازی «جانسون اند جانسون» در بیانیه ای گفت: بررسی آمارها در مطالعات هشت ماه اخیر نشان میدهد که واکسن یک دوزه کووید – ۱۹ شرکت جانسون اند جانسون آنتی بادی خنثی کننده قوی تولید می کند که نه تنها میزان آن کاهش نمییابد، بلکه با گذشت زمان شاهد تقویت آن هستیم.
جانسون اند جانسون اعلام کرد که دریافتکنندگان این واکسن کرونا، آنتی بادی های خنثی کننده قوی علیه همه انواع ویروس کرونا، از جمله نوع «دلتا» تولید کردهاند.
پیش از این سایر شرکت های تولیدکننده واکسن کرونا از جمله فایزر، مدرنا و آسترازنکا نیز اعلام کرده اند که واکسن های آنها در برابر نوع دلتا ویروس کرونا موثر است.
گونه دلتا ویروس کرونا که نخستین بار در هند ظاهر شد، تاکنون در ۸۰ کشور جهان یافت شده است. سازمان جهانی بهداشت که گونه های جهشیافته مهم ویروس کرونا را بر اساس حروف الفبای یونانی نامگذاری می کند، گونه یافتشده در هند را دلتا نامید.
تمامی ویروس ها پیوسته جهش پیدا می کنند و اغلب تغییراتشان چندان مهم نیست اما برخی از گونه های جهش یافته ممکن است سرعت انتقال بیشتری داشته باشند، عوارض حادتری ایجاد کنند یا از سد ایمنی واکسن ها بگذرند.
کارشناسان میگویند گونه دلتا با سرعت بیشتری منتقل می شود چون خود را بهتر به سلول های بدن می چسباند، اما هنوز اطلاعات کافی در دست نیست که نشان دهد این گونه تازه از ویروس کرونا، بیماری شدیدتری را ایجاد میکند یا خیر.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا موسوم به «کووید۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
تدروس آدهانوم مدیرکل سازمان جهانی بهداشت ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی تاکید کرد که اگرچه واژه «همهگیر» (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد، نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد، اما ارزیابیهای این سازمان ویروس کرونا را «همهگیر جهانی» شناسایی و اعلام میکند.
اولین بار، شرکت داروسازی فایزر آمریکا آبان ماه ۱۳۹۹ اعلام کرد که به واکسن کرونا دست یافته و این واکسن تا ۹۰ درصد در پیشگیری از ابتلا به کرونا موثر عمل کرده است.
علاوه بر این کشورهای زیادی همچون ایران، هند، روسیه، چین، انگلیس و کوبا وارد عرصه تولید واکسن کرونا شده اند و موفقیت های چشمگیری در این زمینه کسب کرده اند. در حال حاضر در بسیاری از کشورها واکسیناسیون علیه ویروس کووید ۱۹ در حال انجام است.
کد مطلب: 10049